28.11.2023 г.

Любовта през зимата

 За любовта през сезоните може да прочетете в разказите от сборника "Мирише на звезди". Пролет, лято, есен, зима - всеки сезон си носи очарованието и магията. И любовта ги намира винаги, за да вдъхне вяра и надежда в изтерзаните души. Посява семето в сърцето и после гледа с усмивка и обич как то покълва без значение дали се подава изпод жълти есенни листа, бял пухкав сняг, млада залена трева или златен горещ пясък на плажа. А през зимата... Студът през зимата винаги ни стимулира да търсим жарава. Най-силно тя се разгаря с помощта на любовта.

Из разказ "Лилави минзухари" - сборник с разкази "Мирише на звезди":

   "Слънчев лъч се прокрадна през леките завеси в стаята и погали Мая по лицето. Напрежение се четеше по него. Челото ѝ беше сбърчено, устните – стиснати. Душата сякаш плачеше под клепачите в съня си.
   Мая отвори очи и първото нещо, което видя беше сина ѝ, сгушен до нея на голямата спалня. Детето дишаше равномерно и се усмихваше. Толкова спокоен и щастлив Мая не го беше виждала отдавна, макар че вече почти година се събуждаше с него в леглото си. Всяка нощ Явор идваше и се пъхаше под завивката ѝ. Гушваше се и сякаш ѝ казваше: „Аз съм вече голям мъж, мамо, ще те пазя докато спиш!”
   Младата жена тихичко се измъкна от леглото и погледна през прозореца. Навън беше вълшебно. Снегът по поляната пред станцията блестеше. В края на зимата той беше вече мек и капчиците, разтопени от слънчевите лъчи бяха като бисери в белите преспи. Небето беше синьо и ведро. А в далечината връх Снежанка като че ли ѝ се усмихваше и я подканваше да въздъхне с наслада. За миг ѝ се стори, че видя мъжка фигура с голям тефтер под ръка да крачи из преспите и да се насочва към беседката вляво от входа. Бързо обаче погледът ѝ се насочи отново към снежната планина. Тя се усмихна. Нима наистина успя да се усмихне? И точно навреме, защото в този момент спящото момче отвори очи и като видя майка си със светнало лице, скочи радостно и забърбори с ентусиазъм."


Сборника с разкази "Мирише на звезди" не може да се намери в книжрниците.

   

  Поръчайте си от последните бройки на
Сборник с разкази "Мирише на звезди"
от авторкката.
Книга с послание:
15 лв. 








   Романът 
"За глътка въздух"
 на Даниела Паскова 
може да се поръча за
15 лв.


Поръчки на книгите: 
на фейсбук профила:  Даниела Паскова

на фейсбук страничката:  Daniela Paskova

на имейл адреса:  daniella_paskova@abv.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар